Mechanique

Kleding stijlen website

De juiste skibril en skihelm vinden

Het is ontzettend leuk om in de winter een mooie piste naar beneden te scheuren, maar het is belangrijk om ook de juiste bescherming te dragen. De twee belangrijkste dingen tijdens het skiën zijn de skibril en skihelm. Het is zo belangrijk dat je de juiste bril en hel kiest om zo de beste bescherming mogelijk te hebben. Hieronder lichten we even toe waarop je moet letten bij het kopen van skibrillen of skihelmen.

De juiste skibril kiezen

Bij het kiezen van een skibril, zijn er enkele factoren waar je op moet letten. Het eerste wat je moet weten, is hoe het weer gaat zijn waar je naartoe gaat. Het gaat hier dan meer om de sterkte van de zon dan hoe mooi het is. Hoe sterk de zon is heeft namelijk effect op de lenscategorie die je zou moeten dragen. De lenscategorieën uit die je kunt kiezen gaan van 1 tot en met 4. Van weinig zon tot heel veel zon. Ook moet je voor een lens type kiezen. Hier heb je de keuze uit bijvoorbeeld een cilindrische of sferische lens. De sferische lens geeft je meer zicht op de piste, maar is meestal ook duurder dan een cilindrische. Ook zijn er nog veel verschillende soorten skibrillen. Dit heeft geen effect op je zicht maar meer op het uiterlijke. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen uit spiegelende of polariserende lenzen kiezen. Als laatste moet je ook zien dat de bril goed zit. Je moet hem namelijk de hele dag lang dragen. Irritaties zouden dus niet erg leuk zijn.

De juiste skihelm kiezen

Skihelmen zijn nog belangrijker dan skibrillen. Een skihelm beschermd je hoofd als je valt. Dit kan mogelijk vaak gebeuren. Het is dus belangrijk dat je de juiste helm draagt. Ook hier spelen verschillende factoren in op je keuze. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat voor activiteiten je gaat doen. Ga je off-piste skiën of blijf je op de piste? Als je meer van off-piste skiën houdt, is het handig om een helm van sterk materiaal te kopen dat beter standhoudt tegen rotsen die zich onder de dikke sneeuw naast de piste kunnen verstoppen. Per model kan de pasvorm van een helm verschillen. Ook is het hoofd van iedereen uniek. Probeer dus verschillende helmen om de perfecte pasvorm te vinden. Ook bij een helm kun je uit verschillende types kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld in-mold helmen of hardshell helmen.