Mechanique

Kleding stijlen website

Diamanten ringen koop je in de Diamantwijk in Antwerpen

Als je echte diamanten ringen wilt kopen, zul je naar Antwerpen moeten gaan. Waarom Antwerpen? Omdat daar de bron is van het ambachtelijk bewerken van diamanten. In de 16e eeuw groeide en bloeide Antwerpen helemaal op. Er waren vele ambachtslieden die een plekje veroverde in de stad. Al helemaal toen er een nieuwe techniek werd ontdekt voor het slijpen van diamanten. Sindsdien komt ongeveer 84% van de diamanten langs Antwerpen om bewerkt en gekeurd te worden. Dus waar je je ring met een diamant ook koopt, je kunt er eigenlijk bijna volledig vanuit gaan dat jouw ring ook langs Antwerpen is gegaan.

Antwerpen is een grote stad, waar moet ik wezen?
Het lijkt wel alsof ze in Antwerpen inspelen op de behoeften van mensen. Antwerpen is namelijk geen kleine stad en over het algemeen vind je juweliers in verschillende straten en moet je soms goed zoeken tussen de kledingwinkels. In Antwerpen hebben ze een wijk dat de Diamantwijk heet. Hier ligt de oorsprong van het bewerken van diamanten en kan je dus vele juweliers vinden. En ze doen de naam van de wijk eer aan, door ook daadwerkelijk diamanten te verwerken in ringen en overige sieraden.

Weten wat je koopt
Voordat je ervoor kiest om diamanten ringen te kopen is het verstandig om eerst wat kennis op te doen over diamanten. Vooral om te voorkomen dat je iets koopt waar je spijt van krijgt. Juwelierszaak di Amore kun je vinden in de Diamantwijk en zij helpen je graag om het een en ander uit te legen over diamanten. Dit gaat niet alleen om de kleur of de maat, maar ook over de verschillende soorten en de manieren van het zetten. Een diamant wordt namelijk niet zomaar geplaatst, daar zijn verschillende technieken voor. Zo voorkom je dat je diamanten ring ineens diamanten verliest en kan je wel overwogen goede keuzes maken.