Mechanique

Kleding stijlen website

Verschillende kragen van heren overhemden

pak op maat laten maken

Kragen van heren overhemden zijn er in diverse soorten. Bij het kiezen van de juiste kraag is het vooral van belang voor welke gelegenheid u het overhemd wil dragen. Wilt u een stropdas aan of juist niet? Gaat u voor sjiek of casual?  De kraag van heren overhemden maakt een belangrijk deel uit van de stijl van het overhemd.

Kent boord

De kent boord of kraag is één van de meest voorkomende kragen bij heren overhemden. Ooit vernoemd naar de hertog van Kent. Hij prefereerde een kraag waarbij hij zonder vrijheidsbeperkingen een stropdas met een Windsor knoop kon dragen. De Kent kraag staat iets uit en komt het meest voor op overhemden met een contrast in de kraag. Draagbaar met en zonder stropdas.

New Kent en de New York Kent

Dit zijn twee kragen die eigenlijk voorkomen uit de eerder genoemde Kent kraag. De New Kent is een modieuze en tegelijkertijd elegante kraag die op dit moment tot één van de populairste kragen behoort. Alle verschillende stropdas knopen passen in deze kraag maar natuurlijk is deze is ook zonder stropdas prima te dragen. De andere variant, De New York Kent komt meer voor bij de getailleerde heren overhemden. Doordat de kraag kleiner is kun je het beste een smalle stropdas dragen met een kleine das knoop.

Haifisch of cut-away kraag

Deze kraag is herkenbaar aan zijn karakteristieke punten die ver uiteen staan. Hierdoor is het mogelijk om stropdassen te dragen met zelfs een dubbele Windsor knoop. We zien dit soort kraag het meest op getailleerde heren overhemden.

Button Down

Een sportieve kraag die zonder stropdas wordt gedragen en waarbij de kraagpunten zijn vastgezet met een knoopje noemt met een Button Down. Een variant hierop is de under button down kraag. Hier zijn de knoopjes onzichtbaar verwerkt.

Vadermoordenaar

Dit is een kraag die alleen in combinatie gedragen wordt met een vlinderstrik.