Mechanique

Kleding stijlen website

De bestverkochte voetbaltenues van Europa

Iedere voetballiefhebber heeft er wel eentje in de kast hangen: een voetbaltenue. Misschien ben je een groot fan van een bepaalde voetbalclub en koop je ieder jaar het nieuwste shirt, maar het kan ook zijn dat je een keer een ander voetbaltenue wilt. Om jou een handje te helpen, hebben we de bestverkochte voetbalshirts van Europa voor je verzameld. Lees snel verder en kies jouw favoriete voetbaltenue uit.

Voetbaltenues Premier League

De voetbaltenues uit de Premier League zijn het meeste in trek bij supporters en fans. Met stip op nummer één staat het voetbaltenue van Manchester United. Met de verkoop van bijna twee miljoen voetbaltenues per jaar, staat de Engelse club bovenaan in de lijst met bestverkopende tenues. De meest gekozen namen voor het Manchester United voetbalshirt zijn Paul Pogba en Romelu Lukaku. Naast Manchester United, staan Liverpool, Arsenal en Chelsea in de lijst bestverkochte voetbaltenues van Europa.

Voetbaltenues La Liga

Over de Europese grootmachten hoeven we niet lang na te denken; al jaren staan FC Barcelona en Real Madrid hoog op de lijst van bestverkopende shirts. De twee clubs samen verkopen meer dan drie miljoen tenues per jaar. De Real Madrid voetbaltenues gaan net wat harder dan de FC Barcelona tenues, maar daar staat tegenover dat het FC Barcelona shirt met de naam Lionel Messi één van de bestverkochte shirts aller tijden is.


Voetbaltenues Bundesliga

Naast de shirts uit de Engelse en Spaanse competitie, doen de voetbaltenues uit de Bundesliga het erg goed. FC Bayern München verkoopt meer dan één miljoen voetbaltenues per jaar. Opmerkelijk is dat het shirt van doelman Manuel Neuer erg goed verkocht wordt. Ook Borussia Dortmund doet goede zaken omtrent de verkoop van voetbaltenues.

Voetbaltenues Serie A

In Italië is de verkoop van voetbaltenues niet zo groot als in Engeland, Spanje of Duitsland, maar is het wel toegenomen. Sinds de komst van Christiano Ronaldo bij Juventus, is de verkoop van voetbaltenues gestegen. Samen met de verkochte shirts van Internazionale komt de totaalverkoop op ongeveer één miljoen tenues uit.

Voetbaltenues Ligue 1

Waar de voetbalclubs in Engeland, Spanje en Duitsland goed verkopen, worden de tenues van Franse clubs minder goed verkocht. Tenminste, ze vallen buiten de top tien. Toch verkoopt Paris Saint Germain meer da een half miljoen voetbalshirts per jaar, waarbij de meest gekozen naam Neymar is. Daarnaast verkopen de shirts van Olympique Lyonnais redelijk goed. Kortom: keuze genoeg uit de bestverkochte voetbaltenues van Europa.