Mechanique

Kleding stijlen website

De mogelijkheden van een omslagdoek

Met een omslagdoek kun je alle kanten op. Je kunt de doek op allerlei verschillende manieren dragen en voor verschillende doeleinden gebruiken. Ook kun je de doek versieren met allerlei leuke accessoires zoals bijvoorbeeld een mooie sierspeld. In dit artikel vertellen we je alles over de toepassingen van deze mooie doeken die in allerlei kleuren, materialen en maten te krijgen zijn. Ze zijn heerlijk luchtig in de zomer in een linnen variant en lekker warm in de winter als je voor de wollen variant gaat. Het is een item dat thuishoort in elke kledingkast van een moderne vrouw. 

Een heerlijke warme shawl

Met een omslagdoek heb je altijd een shawl in huis. Als je de doek lekker dubbel om je nek slaat is je keel beschermd en geef je jezelf de warmte die je nodig hebt op een koude dag. Je kunt de doek onder een jas dragen voor extra bescherming. Ga je voor een stoerdere look, dan  kun je shawl nonchalant over jouw jas dragen. Dat ziet er mooi uit en is ook heerlijk comfortabel. In de zomer is een doek fijn om bij je te hebben voor als het ’s avonds wat frisser wordt en een jas te warm is. Dan geeft een doek je precies wat je nodig hebt. In het tussenseizoen draagt de doek ook fijn en zo heb je altijd iets bij je dat je om je heen kunt slaan.

Een omslagdoek als mode accessoire

Een omslagdoek is niet alleen een nuttig item, je kunt het ook dragen als mode accessoire om je kleding mee te accentueren. Kies voor een mooie kleur die afsteekt bij de rest van je kleding voor een vrolijke look of blijf juist in dezelfde tinten voor een stijlvolle look. Je kunt er elk kledingstuk mee opfleuren. Het staat fantastisch op een jurk, maar past ook prima bij een blouse met mooie jeans of over een jas. Sommige vrouwen dragen een bijpassende doek bij elke outfit en gaan niet zonder de deur uit. 

Hippe schouderbedekking

Er zijn verschillende manieren om een omslagdoek te dragen. Zo kun je hem nonchalant over je schouders laten hangen of aan één kant om je schouders slaan. Je kunt hem met een leren riempje vast zetten of met een mooie speld zorgen dat ie op zijn plek blijft zitten. Zo heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Als schouderbedekking is de doek heel stijlvol en nog nuttig ook. Het geeft je meteen wat extra comfort en houd je lichaam lekker behaaglijk. Andersom kun je de doek natuurlijk ook dragen.

Omslagdoek als hoofdbedekking

Een hele andere toepassing voor een omslagdoek van Knit Factory, is om deze te gebruiken als hoofdbedekking of cape. Dat is handig als het koud is, biedt goede bescherming als het regent en ziet er nog prachtig uit ook. Verder kun je de doek als hoofddoek dragen om geloofsredenen. In de zomer kies je voor zwoele luchtige materialen die je verkoeling geven. En in de winter houden de dikkere stoffen je hoofd warm en beschut tegen de wind.