Mechanique

Kleding stijlen website

De verschillende klassen voor zichtbaarheid werkkleding

veiligheidsschoen heren

De meeste werkkleding die er wordt gebruikt, zelfs voor binnenruimtes, valt op door niet alleen de kleur, maar vooral de reflecterende strepen. Die zijn niet willekeurig geplaatst, maar is de zichtbaarheid verdeeld in enkele klassen. Dat komt de veiligheid ten goede en zorgt er verder ook voor dat bij de aanschaf het duidelijk is welke keuze er gemaakt moet worden. Als kleur voor de kleding kan er meestal voor geel, oranje en rood worden gekozen.

Zijn de medewerkers veel in het verkeer bezig

Wanneer er namelijk gewerkt wordt in situaties waarbij er sprake is van snelverkeer (tot 90 km/u) en ook nog weinig verlichting, is klasse 3 verplicht gesteld. Voordat de medewerkers op pad worden gestuurd zal er dus wel voldaan moeten zijn aan de regels over de zichtbaarheid. Wanneer er sprake is van verkeer met een snelheid tot 50 km/u en schemerlicht, zal klasse 2 werkkleding voldoen. Voor op de werkvloer en niet bij het werken langs de openbare weg, is klasse 3 werkkleding voldoende. Die kan daarom ook het meest gevarieerd worden. Er wordt voldoende keuze geboden bij veiligheidskleding kopen online en mag het dus niet verkeerd lopen bij dapro safety werkkleding bestellen.

Eigen combinaties zijn mogelijk

Er wordt dan namelijk uitgegaan van een gecombineerde certificering. Deze mogelijkheid biedt aan bedrijven voldoende ruimte om met een eigen (aparte) stijl hun werknemers zich te laten onderscheiden. Vooral op plekken waar er werknemers van verschillende bedrijven werken, is het wel handig wanneer ze niet allemaal met hetzelfde werkkleding rondlopen. Bij doorwerkjas kopen kan er zeker ook rekening mee gehouden worden. De eisen die er gelden voor de zichtbaarheid van de werkkleding zijn over het algemeen niet van toepassing voor de rest van de uitrusting zoals de schoenen, werkhandschoenen of veiligheidsbrillen. Veiligheidsschoenen online kopen biedt dus meer keuzemogelijkheden en kan er ook hiervoor bij dapro-safety een kijkje worden genomen.