Mechanique

Kleding stijlen website

Fashionable de winter tegemoet: op deze kleurencombinaties moet je

eerlijke kleding

Met het terugzetten van de klok en de flink gedaalde temperaturen kunnen we er niet meer onderuit: we wandelen de winter tegemoet. Hoog tijd om de kapstok vrij te maken van zomerjassen en je winterjassen en -accessoires weer een prominenter plekje te geven. Maar ook je jasjes, truien, dikke vesten en andere warme winterkleding komen weer onder het stof vandaan. Vind je alles nog mooi? Ga je sommige items verkopen en koop je er wat nieuwe dingen bij? Of ga je dit jaar voor andere combinaties? Met de winter voor de deur, sta je weer voor heel wat keuzes. In dit artikel delen we kleurencombinaties met je waar jij mee aan kunt komen. 

eerlijke kleding

Basis items met eye catchers 

Kleurencombinaties die je in de winter veel terug ziet komen, is de combinatie van basis kleuren met kleurrijke eye catchers. Denk aan neutrale kleuren als zwart, grijs of beige in combinatie met een fel oranje sjaal of opvallende winterjas. Zo kun je alsnog inspelen op de trend van neon kleuren, zonder je hele garderobe aan te passen. Dat vindt je portemonnee ook leuk. Investeer dus in tijdloze, eerlijke kleding en combineer dit met dé musthaves van het seizoen. 

De combinatie van nude tinten 

Wat je veel ziet, zijn nude tinten. Denk aan beige, lichtgrijs, zand, taupe en (gebroken) wit. Wat een rust straalt dat uit! Deze kleurencombinaties zijn heel goed met elkaar te combineren. Onze tip? Combineer een lichte broek juist met een donkerdere tint bovenkleding of andersom. Zo is het minder saai of basic en creëer je toch rust in je outfit.

Combineer kleuren met een echt contrast 

Ook creëer je gave combinaties met kleding die haaks op elkaar staan. Kledingstukken die echt met elkaar contrasteren, dus. Zwart en wit gaat altijd goed samen, donkerblauw en beige of bijvoorbeeld rood met groen. Let er hierbij wel op dat deze kleuren flink invloed kunnen hebben op je uitstraling. Sommige kleuren gaan bijvoorbeeld juist heel goed met jouw huidskleur en haar, terwijl andere tinten je juist wat flets kunnen maken. 

Kies voor kleurencombinaties die jou aanspreken

De allerbelangrijkste tip die we je willen meegeven: kies altijd voor kleuren en combinaties die jou aanspreken. Probeer niet altijd maar met de mode mee te willen gaan. Het is echt zo dat sommige kleuren en tinten de een beter staan dan de ander. Zo draag je ook niet bij aan de fast fashion industrie en motiveer je jezelf om te blijven kiezen voor kwalitatieve, tijdloze en eerlijke kleding.