Mechanique

Kleding stijlen website

Hebt u ook een houten zonnebril?

Misschien is hout niet het eerste wat in u opkomt wanneer u gevraagd wordt van welk materiaal een zonnebil wordt gemaakt. Maar toch wordt het veel gebruikt en is het helemaal hip. Een houten zonnebril. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren zodat u er altijd wel eentje kunt vinden die bij u past. Een houten zonnebril wordt helemaal met de hand gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van verende scharnieren om de pootjes vast te zetten. Dit zorgt ervoor dat de zonnebril een prima pasvorm heeft en comfortabel zal dragen.

 

Waarom een zonnebril van hout?

Een veel gebruikte houtsoort waarvan een zonnebril gemaakt kan worden is bamboe. De houten zonnebrillen worden met de hand gemaakt waardoor u ervan verzekerd bent dat u een zonnebril van top kwaliteit koopt. De bamboe wordt samengeperst alvorens het gebruikt wordt om een zonnebril van te maken. Het samenpersen zorgt ervoor dat het materiaal erg sterk wordt. Uw bril zal daarom ook niet zo makkelijk kapot gaan. En dat is natuurlijk ook wat u wilt.

 

Behalve trendy ook duurzaam

Er zijn zonnebrillen te krijgen die helemaal van hout worden gemaakt. Er zijn echter ook zonnebrillen verkrijgbaar waarbij de pootjes van hout worden gemaakt en het frame voor de glazen van gerecycled plastic. Naast een trendy is uw houten zonnebril dus ook nog eens duurzaam. Bamboe groeit erg snel en door deze houtsoort te gebruiken is het minder belastend voor het milieu dan het gebruik van een andere houtsoort.