Jouw baby’s kleding: wat moet er allemaal in de babyklerenkast?
Kersverse ouders moeten over aan denken: hun pasgeboren baby’s kleding, de babykamer, een wieg, een wandelwagen, etc. Dit kan allemaal nogal overweldigend zijn, met name de baby’s kleding. Hier zijn er namelijk nog al wat van en wat heb je nu precies nodig? Bekijk in deze blogs onze tips omtrent de benodigde kleertjes voor jouw pasgeboren baby.
De eerste babyklerenkast: al jouw baby’s kleding op een rijtje
Wat kun je het beste in de babyklerenkast leggen voor de eerste twee maanden?
- Rompertjes
- Maat: 50-56
- Het handigste kledingstuk voor baby’s. Leg er hiervan 6 van beide maten in de kledingkast. Bij voorkeur overslagrompertjes, want deze zijn het makkelijkste om aan te trekken.
- Kledingsetjes
- Maat: 50-56
- Ook hiervan kun je er het beste 6 van beide maten in de kast leggen. Probeer ze ook bij elkaar te laten matchen, zodat je ze ook onderling kan verwisselen. Bijvoorbeeld een shirtje dat zowel bij het lange broekje als korte rokje past.
- Slaapkleding
- Maat 50-56
- Leg 5 schattige pyjamaatjes in de kast voor de eerste twee maanden.
- Jasjes
- Maat 50-56
- Er hoeft maar 1 jasje van beide maten in de kast te hangen.
- Mutsjes
- Hoofdmaat: 34-37 cm
- Het hoofdje van je pasgeboren baby kan de eerste twee maanden met 2 mutsjes worden warm gehouden indien nodig.
- Schoentjes
- Maat: 10-12
- Je baby heeft pas schoentjes nodig zodra hij of zij voor het eerst probeert om te gaan staan. Schoentjes zijn de eerste maanden dus nog niet nodig. Je kunt als je toch schoeisel wilt gebruiken een paar babyslofjes in de kast zetten.
- Wantjes
- 1 paar gewone en 1 paar antikrabwantjes
Met deze gevulde klerenkast kom je de eerste twee maanden wel goed door.
De kast met je baby’s kleding kan de eerste 6 maanden om de 2 maanden opnieuw worden gevuld met een maatje groter.
Waar moet mijn baby’s kleding aan voldoen?
De bovenstaande kleding in de kledingkast moet om aan de behoeften van je pasgeboren baby te voldoen de volgende eigenschappen hebben:
- Goede stof: de meest aanbevolen stof voor babykleding is katoen. Deze stof voelt ademt goed, voelt fijn aan en irriteert de babyhuid niet.
- Stretch: je baby moet zich goed kunnen bewegen.
- Comfort: je baby moet er comfortabel in kunnen liggen. Zacht materiaal en niet te strak. Let wel op dat de kleertjes niet te wijd zitten, want dan houden ze geen warmte vast. Dit kan bij koudere temperaturen een probleem zijn.
Waar haal ik mijn baby’s kleding?
Dit hangt natuurlijk van je budget af, maar het aanbod is enorm. Je kunt gaan winkelen bij de duurdere warenhuizen zoals de Bijenkorf voor de luxe babykleding of bij de wat meer betaalbare winkels zoals H&M. Er zijn uiteraard ook gespecialiseerde winkels, zoals Prenatal, waar je je baby’s kleding kunt kopen.
Shop je liever online, dan kun je ook in de webshops van de genoemde winkels terecht, de bekende webshop bol.com of specifieke online babywebshops.
Als je een beperkt budget hebt, kun je ook terecht bij de bekende goedkopere winkels. Hierbij kun je denken aan Zeeman, C&A , Wibra en Hema.