Mechanique

Kleding stijlen website

Online marketing uitleg

Wanneer je als bedrijf een website hebt,  is online marketing belangrijk. Maar wat is online marketing nu precies? En, nog belangrijker, hoe wordt dat gedaan? Online marketing uitleg:

Online marketing wordt gedaan met het doel potentiële klanten te vinden, huidige én nieuwe klanten te behouden en ervoor te zorgen dat die klanten ook daadwerkelijk iets afnemen van de website.

De belangrijkste onderdelen die vallen onder online marketing zijn:

●       SEA

●       SEO

●       Linkbuilding

Deze onderdelen hebben met name te maken met zoekmachine optimalisatie. Online marketing kun je zelf doen of laten doen door een marketingbureau. Zeker als je net een bedrijf aan het opbouwen bent, is het verstandig om een marketing bureau in te schakelen.  Dat bureau kan met SEO, SEA en linkbuilding jouw doelstellingen behalen zodat jouw website hoger op de ranking lijst van een zoekmachine komt te staan.

Wat is een online marketing strategie?

Online marketing strategie uitleg:Online marketing strategie is een plan dat wordt opgesteld voor de online marketing activiteiten van jouw bedrijf. Elk bedrijf heeft een bedrijfsstrategie plan waarbij doelen zijn gesteld. Online marketing strategie is in wezen hetzelfde maar dan voor je website. Er wordt een plan gemaakt waarbij doelen worden gesteld die binnen een bepaalde tijd moeten worden behaald. Een goede online marketing strategie zal ervoor zorgen dat je meer bezoekers op je website krijgt die uiteindelijk ook meer zullen afnemen.

Wat is Google marketing?

Google marketing uitleg: Google marketing is een vorm van online marketing, maar dan alleen via Google. Wanneer je aan Google marketing gaat doen, zul je aan de slag moeten gaan met je website, zodat deze hoger in Google komt te staan. Dat wordt onder andere gedaan met:

·         SEO

·         SEA

·         Social Media

·         Linkbuilding

·         Advertenties op Google en andere websites

Wil je hoger komen staan in Google dan kun je dus zelf met Google marketing aan de gang gaan. Zo hoef je niet veel geld uit te geven, maar het gaat je wel veel tijd en energie kosten. Zo moet je SEA en Linkbuilding opbouwen, goede content schrijven en advertenties opmaken. Maar je moet ook controleren of die advertenties iets opleveren of alleen maar geld kosten! Voor een succesvolle Google marketing campagne kun je, zeker als beginnend ondernemer, beter een marketing bureau inschakelen.