Mechanique

Kleding stijlen website

Pakketje door de brievenbus

Heb je net een klein bedrijf opgestart waarbij je producten moet versturen? Dan is het handig om na te denken over de manier waarop je deze producten wilt versturen. Dit kun je met verzendzakken doen, bij bijvoorbeeld een kledingstuk. Is het product eerder kwetsbaar en is het niet de bedoeling dat deze buigt? Denk bijvoorbeeld aan mooie droogbloemen. Dan is het verstandig om eens te kijken naar een brievenbusdoos. Zulke kleine dozen worden ook wel eens postdoosjes genoemd. 

Gebruiksvriendelijke verpakking gebruiken

Maar hoe moet je zo’n brievenbusdoos nou voorstellen? Het is in ieder geval een pakket wat door de brievenbus heengaat. Dit is wel zo fijn, omdat je pakketjes dan te allen tijde kunt bezorgen. Zo’n postdoosje is makkelijk in gebruik en je kunt het gemakkelijk open en dichtmaken. Het is dus ook zeker voor een klant gunstig. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met een retour. Als de verpakking lastig op te krijgen is, wordt deze vaak kapot gemaakt. Door de eenvoud van een brievenbusdoos heb je geen last van deze situatie en kun je het pakket gemakkelijk retour krijgen en dat is wel zo goed om te weten.

Kleine producten verkopen

Tegenwoordig zie je veel bedrijven die gebruikmaken van postdoosjes. Het wordt wel alleen gebruikt door bedrijven die een klein product verkopen. Denk aan zelf gemaakte chocolade repen, of een setje met verschillende sieraden. Vooral voor een startend klein bedrijf is dit een vrij goedkope en gemakkelijke oplossing. Je ziet deze verpakkingen overigens ook vaak terug bij influencers. Deze mensen krijgen dan een pakketje opgestuurd in zo’n brievenbusdoosje. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen bij je favoriete influencer.

Duurzame keuzes binnen jouw bedrijf

De postdoosjes zijn in verschillende maten beschikbaar. De verschillende maten zijn dus gemakkelijk af te stemmen op de producten die je als bedrijf verkoopt. Het ene bedrijf zal grotere dozen nodig hebben dan een ander bedrijf. De postdoosjes zijn overigens ook een betere optie dan verzendzakken. De verzendzakken zijn van plastic gemaakt, terwijl postdoosjes van karton gemaakt zijn. Dit is beter voor het milieu en gemakkelijker te verwerken. Je ziet in de huidige samenleving dat het steeds belangrijker wordt om als bedrijf na te denken over duurzame opties. Je zult zien dat ook klanten eerder afkomen op een bedrijf die nadenkt over stappen richting een beter milieu. Het is dus handig om hiermee aan de slag te gaan als je dit nog niet hebt doorgevoerd binnen jouw bedrijf.