Mechanique

Kleding stijlen website

Wat is een wimperserum?

wimpers met wimperserum

Wimperserum. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het eigenlijk? In het kort is een wimperserum een haargroeiserum, maar dan specifiek voor wimpers. Wimperserums bevatten allerlei groeibevorderende ingrediënten, waardoor je langere en vollere wimpers kan kweken als je die niet al van nature hebt. Maar zoals bij zoveel dingen is er ook iets als teveel van het goede: meer serum gebruiken dat de aangeraden dosis doet zo goed als niets, en veel meer dat de aangeraden dosis gebruiken kan zelfs schadelijk zijn voor je huid en wimpers.

Wat zit er in wimperserums?

Allereerst bevatten wimperserums een ingrediënt dat de haargroei beïnvloedt. Dit ingrediënt is een prostaglandine analoog of een peptide. Dit zijn misschien ingewikkelde termen, maar waar het op neerkomt is dat ze de wimpergroei bevorderen. Prostaglandine analogen bevorderen de groei meer dan peptiden, maar peptiden helpen ook bij het aanmaken van de bouwstoffen van wimpers.

Verder bevatten wimperserums vaak oliën. Hoewel de claims dat deze oliën de groei van wimpers bevorderen niet helemaal betrouwbaar of wetenschappelijk bewezen zijn zorgen de oliën er in ieder geval wel voor dat de wimpers er glanzender uitzien, wat je ook zou verwachten van oliën.

Ook bevatten veel wimperserums vitaminen. Ook vitamines helpen bij de groei van je wimpers, dit doen ze door de aanmaak van de bouwstoffen van haar de bevorderen, of te helpen bij het transport van deze bouwstoffen.

Zijn wimperserums veilig?

Er was een tijd geleden een dingetje over het ingrediënt bimatoprost, een prostaglandine analoog, in wimperserums. Bimatoprost werkte wel in wimperserums maar kon wat ongewenste, permanente bijwerkingen met zich meebrengen. Denk hierbij aan blijvende verkleuring van de oogleden en iris. Niet bepaald iets wat je wilt. Toen de Europese Commissie zich over het probleem boog heeft de Commissie de fabrikanten gewaarschuwd, en sindsdien is bimatoprost uit wimperserums verbannen. Omdat er nog geen uitgebreid onderzoek is gedaan naar de andere prostaglandine analogen is het aan te raden goed op te letten bij het gebruik van wimperserums met die stoffen. Als je alles helemaal zeker wil weten kan een professionele partij als Wimperserum-shop je altijd helpen.