Mechanique

Kleding stijlen website

Dit moet je regelen bij een ongeluk!

Er gebeuren helaas dagelijks meerdere ongelukken. Je hoopt hier altijd bij dat er niemand in je omgeving hierbij betrokken is geweest. Toch kan het voorkomen dat je even niet helemaal scherp was en zelf zo’n ongeluk veroorzaakt. Op dat moment gaan er allerlei gevoelens door je heen en weet je even niet meer wat je moet doen. Ook na het ongeluk kan het lastig zijn om te bepalen welke acties er van jou worden verwacht.

 

Breng iedereen in veiligheid en schakel de hulpdiensten in

Als je te maken hebt met een verkeersongeluk dan is het belangrijk dat je de hulpdiensten inschakelt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de mensen die betrokken zijn bij het ongeluk probeert te helpen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand buiten bewustzijn is geraakt en kan het hard nodig zijn om deze persoon te helpen. Als de politie en ambulance eenmaal ter plekke zijn, dan wordt er gekeken naar hoe het ongeluk tot stand is gekomen. Het is hierbij belangrijk dat je zoveel als mogelijk is helpt en samen een oplossing probeert te zoeken.

Indien je tegen een andere auto bent aangereden dan worden er vaak de verzekeringsgegevens aan elkaar verwisseld. Zij lossen de situatie dan verder op. Mocht een fietser aangereden zijn, dan is het verhaal net even iets anders. De fietser heeft namelijk geen verzekering en dient dit dus rechtstreeks met jou en jouw verzekeraar af te handelen. 

 

Hoeveel schade is er geleden?

Bij een ongeluk is er vrijwel altijd schade. Dit gaan om materiële en immateriële schade. Het vaststellen van de hoeveelheid schade kan lastig zijn. Het gaat hierbij namelijk niet alleen om de schade aan de fiets of auto. Ook de bestuurder/fietser kan lichamelijk letsel hebben opgelopen. In dat geval kan het zijn dat de desbetreffende persoon niet meer kan werken en daardoor inkomsten misloopt. Dit dient uiteraard gecompenseerd te worden. Ook kan er sprake zijn van immateriële schade. Zo kan het zijn dat het slachtoffer nauwelijks meer in slaap kan komen en daar veel hinder aan ondervindt. Om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid schade op de juiste manier wordt vastgesteld, wordt er vaak een letsel advocaat ingezet.

Houd er rekening mee dat het gehele proces erg veel tijd in beslag kan nemen. Gelukkig hoef je hier niet zelf continu actief bij betrokken te zijn. Om voor een goed eindresultaat te zorgen is het wel belangrijk dat je met de juiste advocaat in zee gaat. Neem dan ook de tijd om deze te zoeken.