Mechanique

Kleding stijlen website

Wasbare luiers kopen? Dit zijn de voordelen

Wil jij graag je steentje bijdragen aan de natuur? Dan moet je wasbare luiers kopen! Al zijn deze luiers niet nieuw op de markt, het wasbare luiers kopen lijkt steeds vaker voor te komen onder jonge ouders. Ben je benieuwd hoe deze wasbare luiers werken en wat de voordelen zijn vergeleken met wegwerpluiers? Hieronder staat alles wat je moet weten! Met wasbare luiers kopen houd je oog open voor de natuur en het welzijn van je pasgeboren kindje. 

Waarom wasbare luiers kopen zo prettig is voor je kindje

Voordat we het gaan hebben over de vele ecologische voordelen die wasbare luiers hebben, gaan we eerst kijken wat het baby’s kan bieden. Je wilt je kindje natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen dus hoe dragen wasbare luiers hieraan bij? Deze luiers zitten veel prettiger dan wegwerpluiers. Wegwerpluiers kunnen de huid van je baby namelijk flink irriteren door de parfumstoffen en chemicaliën die in de luiers verwerkt zijn. Verder kunnen wegwerpluiers gaan schuren tegen de huid van je kindje wat droge plekken kan veroorzaken. Ook zijn de luiers vaak gemaakt van een verstikkend materiaal waardoor er niet kan worden doorgelucht. Het kan daardoor gaan broeien wat niet prettig is voor je kindje. 

Wasbare luiers kopen is in dit opzicht een veel betere optie: deze luiers zijn gemaakt van katoenen stof en bevatten geen chemicaliën. Dit zorgt voor een zachte en comfortabele fitting voor je baby. Bovendien laat de stof meer lucht toe waardoor broeien wordt tegengegaan. Kortom, wasbare luiers aanschaffen is een goede investering voor het comfort van je baby en het beschermen van de gevoelige huid. 

Beter wegwerpluiers of wasbare luiers kopen?

Laten we nu kijken wat wasbare luiers kopen kan betekenen voor ouders. Allereerst kun je veel geld besparen door af te stappen van wegwerpluiers. Een pak luiers is flink duur: per maand ben je meer dan 30 euro hieraan kwijt. Bovendien leveren de wegwerpluiers ontzettend veel afval op. Wat dit nog nadeliger maakt is dat de luiers niet afbreekbaar zijn en daardoor slecht zijn voor het milieu. 

Als we dit vergelijken met wasbare luiers, dan komen deze luiers duidelijk beter uit de test. In plaats van iedere maand luiers voor tientallen euro’s in te slaan koop je een stapel wegwerpluiers waar je lange tijd mee kunt doen. Ook de hoeveelheid afval wordt flink ingeperkt: het enige van wegwerpluiers wat je weg dient te gooien zijn de inlegvelletjes. Deze vellen zijn echter gemaakt van bamboe en daardoor 100% afbreekbaar, wat een stuk beter voor het milieu is dan wegwerpluiers. 

Waar kun je leuke wasbare luiers kopen?

Graag wasbare luiers kopen? Zoek eens rond op het internet! Wasbare luiers worden steeds populairder en zijn daardoor ook steeds makkelijker te vinden. Er zijn genoeg online webshops die zich richten op het verkopen van wasbare luiers. Via deze webshops kun je de leukste wasbare luiers aanschaffen! Je vindt er van alles: luiers in allerlei kleurtjes en met unieke motiefjes. De leuke ontwerpen zijn nog een extra voordeel van wasbare luiers vergeleken met wegwerpluiers!

Bestel nu direct jouw proefpakket wasbare luiers!