Mechanique

Kleding stijlen website

Het zakelijke maatpak voor de vrouw

MaatpakAmbitieuze vrouwen mogen best laten zien dat ze veel in hun mars hebben. Een zakelijk maatpak kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Met een pak dat mooi en goed zit, voelen vrouwen zich mooier en zelfverzekerder. Collega’s en concurrenten krijgen een positieve indruk van goedgeklede, ondernemende vrouwen. Een zakelijk pak op maat laten maken is dus helemaal niet zo’n gek idee. Maar aan welke eisen moet een zakelijk maatpak eigenlijk voldoen? Wat is nu eigenlijk de dresscode op de werkvloer? Hier volgen vijf ideeën over het zakelijke maatpak.

1. Goed passende kleding
De broek is te wijd, de mouwen te lang, de schouders te breed. Dat zou zonde zijn. Een zakelijk maatpak moet (zoals de naam al zegt) perfect passen. Vrouwen worden minder serieus genomen als ze kleding dragen die ze eigenlijk niet passen. Een vrouw die zich goed kleedt, straalt professionaliteit en zekerheid uit. logo1

2. Kledingstukken
Wat is nu eigenlijk een zakelijk maatpak? Met een rok of broek, blouse of top en colbert of net vest zit u altijd goed. Werkt u op een directie-afdeling? Dan kunt u beter voor een colbert kiezen dan een vest.

3. Niet teveel knallen
Het ligt er natuurlijk aan waar u werkt. Op een basisschool of op een internetredactie gelden waarschijnlijk andere normen dan op een managementafdeling van een groot bedrijf. Maar over het algemeen komen te felle kleuren en te drukke patronen in het zakenleven niet professioneel over. Kies voor minder uitgesproken kleuren (al is er natuurlijk niets mis met een gekleurd accentje). Of draag een neutraal colbertje over een gekleurde blouse. Een zakelijk pak in een rustige kleur kan ook goed gecombineerd worden met gekleurde schoenen of sieraden. Kleuren hoeven gelukkig niet uitgebannen te worden. Als uw outfit maar niet te schreeuwerig is en niet teveel ‘knalt’.

4. Niet té sexy
Het mag er misschien sexy uitzien. Te korte rokjes zijn op de werkvloer toch echt een faux pas. Dat geldt ook voor diep uitgesneden topjes en blouses of doorzichtige kleding (een panty uitgezonderd). En pas op dat uw ondergoed niet zichtbaar is. Wist u dat u er ook bijzonder aantrekkelijk uit kunt zien met een rok op knielengte en een nette blouse?

5. De tas bij het maatpak
Een zakelijk maatpak is pas echt compleet met een bijpassende tas. We merken dat veel mensen vergeten dat een tas bij een zakelijke outfit hoort. Vreselijk zonde als de tas niet kleurt bij de outfit. Of als de tasbanden de pasvorm van de kleding vervormen. Kleurt een tas er wel bij? Dan vormt de hele outfit een geheel.