Mechanique

Kleding stijlen website

Hoe kleed je je polo shirt aan

Het poloshirt is misschien wel een van die kledingstukken waar je van houdt of je haat. Met warm weer altijd blijft hangen in de kast, het is een geweldige tijd van het jaar om te kleden met een poloshirt. Vaak aangeduid als een alomtegenwoordige uniform, heb ik altijd gevoeld dat de Polo nooit echt zijn volledige potentieel ontwikkelde als meer dan alleen een zomer kledingstuk. Vooral bij versies met lange mouwen (bron:www.suitableshop.nl).

Hoe kleed ik een polo shirt aan

Het aankleden van een Polo is geen raketwetenschap, maar neemt een beetje knowhow en een beetje vertrouwen om uit te trekken. De Polo is inherent casual, wat betekent dat de rest van je look een meer gekleed uiterlijk moet behouden. Denk bijvoorbeeld het te combineren met een brax broek.

Met een gedempte geel gebreide polo kan je veel dingen. In plaats van de gebruikelijke Pique Cotton-versie, kies je voor een zachtere gebreide Polo die een beetje meer verfijning aan de look kan toevoegen. Je weet al dat een polokraag een gebrek aan structuur kan hebben onder je jas, Omarm het. Probeer het dragen van de kraag open over de revers van uw jas. Het is misschien niet voor iedereen, maar het kan een beetje van het zelfvertrouwen laten zien.

Een stevige Polo met een stevige jas? Nee dank je. Kies voor een subtiel patroon jasje, zoals eentje die een Retro Vibe oproept. Een jas van spier en Mackay is geweldig omdat hij deels bekleed is en kan werken met een reeks stevige broeken in je kast.

Afhankelijk van het weer is het poloshirt met korte mouwen misschien niet goed. Wanneer de temperaturen dippen, is een Polo met lange mouwen een ondergewaardeerd alternatief voor het typische button down shirt. 

Succes met het stijlen van je polo shirt!