Kniebrace kopen om tijdelijk weer beter te lopen
Ernstig vallen kan leiden tot kniebrace kopen. Je denkt er niet bij na als je loopt. Toch ben je druk aan het scharnieren. Tenminste, dat doen je knieën. Een knie is een behoorlijk complex onderdeel van je lichaam. Het kniegewricht verbindt boven- met onderbeen en bestaat uit een scheenbeenbot en een knieschijf. Ook het kuitbeen is gekoppeld aan de knie. Dit is een voornaam aanhechtingspunt van spieren en buitenste knieband. Eigenlijk bestaat het hele kniegewricht uit twee gewrichten:
• Bovenbeen en scheenbeen
• Knieschijf en bovenbeen
Een ingewikkeld scharnier
Samen worden net genoemde twee gewrichten het kniegewricht genoemd. Ze vormen een scharnier die kan buigen en strekken. Concreet kan het ‘scharnier’ drie richtingen op bewegen. Alle gewrichtsoppervlakken zijn bedekt met een laag kraakbeen. Dit, samen met het gewrichtsvocht, zorgt ervoor dat dat het kniegewricht met slechts weinig wrijving kan bewegen. Tussen beide gewrichtshelften zitten de menisci (binnen meniscus en buiten meniscus). Die fungeren als schokdempers tussen de botten. Rond het kniegewricht zitten slijmbeurzen die ervoor zorgen dat spieren gemakkelijk over de uitstekende botten kunnen glijden.
Kniebrace kopen: redenen
Al die elementen en nog veel meer moeten nauw samenwerken. Er gaat wel eens iets mis. Dan heb je kniepijn. De knieholte kan gaan zeuren. Uiteindelijk kan ook je kraakbeen verslechteren. Een knieschijf kan opspelen. Je merkt dat soort zaken vooral als je gaat traplopen. Er zijn een aantal algemene soorten kniepijn. Om die te verhelpen kun je een kniebrace kopen:
• Kniebreuk
• knie-artrose
• Peesontsteking
• Lopersknie
• Kruisbandschade
• Knievocht
Bij kniebrace kopen letten op het juist beschermingsniveau
Knieklachten worden vastgesteld door een arts of fysiotherapeut. Afhankelijk van de diagnose krijg je dan een kniebrace toegewezen. Want een pijnlijke knie moet niet alleen genezen, die moet ook de nodige steun krijgen. De knie moet met andere woorden gestabiliseerd en beschermd. Rust komt daarna. En een kniebrace is het geijkte middel om dat allemaal te doen. Met een kniebrace kun je zelfs je knie weer enigszins belasten. Zo kun je vaak blijven werken en soms zelfs sporten. Kniebraces zijn er met drie verschillende beschermingsniveaus. Zo kun je na een operatie soms een brace met beschermingsniveau 3 krijgen. Dit is een niveau dat hoort bij zwaar letsel. Een slijmbeursontsteking vereist dat niveau niet; dan kun je toe met een brace die het laagste niveau heeft, dus niveau 1.
Knieklachten verhelpen met kniebraces
Gescheurde kruisbanden zijn vaak het resultaat van onverwachte bewegingen. De knie is dan ineens instabiel en je kunt er flinke pijn van krijgen. Gebruik je een kniebrace dan vlakt de pijn behoorlijk af. Wel heb je dan een brace nodig met beschermingsniveau 3. Ook de meniscus wil nog wel eens problemen geven, vooral bij ouderen. Zoals hiervoor al gezegd moet je eigenlijk spreken van menisci. Want een knie heeft een meniscus aan de binnenkant en eentje aan de buitenkant. Het dragen van een kniebrace verlicht ook hier wonderwel. Vaak volstaat beschermingsniveau 2. Nog een frequent zich aandienend probleem is beschadiging van het kraakbeen. Dan wordt meestal artrose gediagnosticeerd. De knie voelt dan stijf aan en kan slechts beperkt bewegen. Dan is een brace van niveau 3 behulpzaam. Helaas valt artrose (nog) niet te genezen, dus je zit dan duurzaam ‘vast’ aan een brace. Een goede kniebrace kopen bij Podobrace is dan ten zeerste aan te raden.