Mechanique

Kleding stijlen website

Magnanni schoenen

De feestmaanden komen er weer aan, waarbij iedereen een verlanglijstje mag schrijven met wat ze graag willen hebben van de goede Sint. Vroeger schreef ik dingen als een voetbal, de Toy Story dvd of meer lego. Vandaag, ruim twintig jaar later schrijf ik een verlanglijstje met iets exclusievere producten erop, zoals Magnanni schoenen

Waar ik twintig jaar terug met mijn ouders koekjes en wortels klaar zette bij het raam, zit ik nu gezellig met mijn vriendin en schoonouders op de bank. ‘All you need is love’ is op de tv, de intocht van Sint staat in de krant, en de neefjes en nichtjes rennen vol met suiker door de woonkamer. Overal liggen chocoladeletters, pepernoten en banketstaven. De maand december is natuurlijk vooral een maand om te snoepen. Familie komt als tweede.
Waar we voor de kinderen speelgoed hebben gekocht zoals poppen, speelgoedauto’s en spelletjes, hebben de volwassenen onder elkaar ook échte cadeaus voor elkaar gekocht. Een leuk idee van mijn schoonfamilie; de volwassenen trekken lootjes en kopen voor degene die ze hebben getrokken één mooi prijziger cadeau. De neefjes, nichtjes en kinderen krijgen van iedereen wel wat.

Ik zag hoe mijn schoonvader, die ik had getrokken, de prachtige zijden das van Hugo Boss uitpakte en trots om deed. Mijn schoonmoeder kreeg haar lievelingsparfum, de tante werd verrast met een abonnement op de sportschool (viel niet helemaal goed) en mijn vriendin ontving een dinerbon voor drie gangen in een chique restaurant. Toen het mijn beurt was, pakte ik een klein vierkant cadeau. Aan de glunderende ogen van mijn vriendin te zien, was die van haar afkomstig.
“Het is iets dat je al lang wilde hebben,” fluisterde ze stiekem, en ik rammelde met het cadeau. Ik ben namelijk best kieskeurig, dus als het iets in de trant van sieraden of kleding was, was het makkelijk om de plank mis te slaan.
Toen ik het pakketje opende, zag ik twee prachtige lederen moccasins van het merk Magnanni. Deze schoenen had ik een paar weken eerder op het internet bekeken, mijn vriendin had goed opgelet! De schoenen zijn handgemaakt in Spanje, en waren met de grootste zorg vervaardigd. Het leer was zacht en de schoenen glansden prachtig. Ik was ontzettend verrast, en wist even niks meer uit te brengen. “Als je ze niet mooi vind, kun je ze nog ruilen!” riep mijn vriendin. “Ze hebben honderden soorten schoenen, met verschillende materialen en soorten print.” Ik knuffelde haar, en trok de schoenen meteen aan. Ze zaten als gegoten. Natuurlijk, met handgemaakt leer.

Dit was de beste Sinterklaas viering die ik in lange tijd heb gehad. Het werd nog beter toen ik aan het eind van de avond een klein pakje in mijn jaszak vond, van mijn neefje. Het was een mini lego set.
Voor de kleine jongen in mij.