Mechanique

Kleding stijlen website

Schoenen maken de man

Over een paar uur ga je dan naar die belangrijke meeting. Over je kleding heb je al ruim van tevoren nagedacht, zodat je pak op de dag zelfs al netjes gewassen en gestreken is. Maar eigenlijk ben je helemaal vergeten om na te denken over je schoenen. De tijd dringt en je hebt eigenlijk geen tijd meer om op zoek te gaan naar een nieuw paar. Daarom haal je een paar sneakers uit de kast die er voor jouw gevoel wel mee door kunnen. Tenminste, dat dacht je. Want bij die meeting volgde de ene afkeurend blik na de andere. Toch iets om te onthouden voor de volgende keer, want schoenen kunnen een outfit maken of juist breken.

Schoenen dragen bij aan de eerste indruk

Je kan je als man in een prachtig pak hijsen, maar er zijn ook een paar andere belangrijke elementen waar andere mensen hun eerste indruk op baseren. Hieronder vallen je ogen, je haar, je handen en je schoenen. Zorg dus niet alleen voor een goed kapsel en schone nagels, maar ook voor representatieve schoenen. Laat je afgetrapte schoenen met vlekken, gaten of andere slijtage thuis en kies altijd voor schoenen die er helemaal gaaf uitzien. Het is ook verstandig om altijd een paar in je kast te laten staan voor nette of belangrijke gelegenheden.

Zorg voor de juiste match

Daarnaast is het nog een kwestie van de schoenen op de juiste manier met je kleding combineren. Dit hangt ook grotendeels af van de dresscode. Ga je naar een gala? Dan zijn veterschoenen meer gepast om te combineren bij je pak. Gaat het om een werkdag? Dan kunnen sneakers gerust, zelfs als je liever een spijkerbroek draagt in plaats van een pantalon. Onthoud wel dat de kleur van je schoenen altijd bij de tint van je kleding moet passen. Witte sneakers en veterschoenen kunnen bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met een spijkerbroek of een pak in een neutrale kleur. Zorg er wel altijd voor dat het niet precies dezelfde kleur is, dit doet alleen maar afbreuk aan je look. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Floris Van Bommel schoenen voor een indruk van het huidige assortiment op het gebied van herenschoenen.

De juiste schoenmaat

In je schoenen moet je natuurlijk ook lekker kunnen lopen. Zorg daarom ook altijd voor schoenen in jouw maat. Door te grote schoenen kan je namelijk last krijgen van ongemakken als blaren, te kleine knellende schoenen bezorgen je weer schuurplekken, knobbels en (in het ergste geval) verbogen tenen. Verstandig gaan shoppen dus. Maar hoe weet je nou welke schoenmaat je hebt? Want als je online gaat shoppen dan is het een stuk lastiger om zomaar even te passen. Meet in dit geval de lengte van je voeten. Online zijn er genoeg tabellen te vinden hoe je dit omzet in jouw schoenmaat, zowel voor een aankoop in Nederland als het buitenland. Heb je extra brede voeten? Ga dan altijd op zoek naar een paar schoen met wide fit.