Mechanique

Kleding stijlen website

Zwemshorts

zwemkleding-standaardZwemshorts

Zwemshorts, ze zijn in Nederland echt niet meer weg te denken uit de badmodewereld. Stoer, of juist ietwat vrouwelijk maar o, zo modieus. Tot halverwege het bovenbeen of juist tot op de knie, ze zijn er in allerlei vormen en maten. En dan heb je eindelijk jouw perfecte zwemshort gekocht en kom je aan op je vakantiebestemming, blijkt dat je de door jou zo geliefde zwemshort niet mag dragen! Dat is flink balen, daarom heeft Zwemkleding.nl even uitgezocht hoe het nu precies zit met de regels wat betreft zwemshorts.

Regels

Het niet mogen dragen van een zwemshort komt vooral veel voor in landen als Frankrijk en Italië. Helaas zijn er geen vaste regels opgesteld die voor het hele land gelden, maar is het per camping of zwembad verschillend wat wel en niet mag. Vaak is op de website van het zwembad of de camping wel een regelement te vinden waarin staat of het dragen van zwemshorts is toegestaan of niet.

Waarom eigenlijk niet?

Veel zwembaden in Zuid-Europese landen willen geen zwemshorts in hun zwembaden om hygiënische redenen. De shorts worden door veel mensen ook buiten de zwembaden gedragen, dus bijvoorbeeld tijdens het voetballen of tijdens het stappen. Ook de boxershorts die onder de zwemshorts zijn gedragen zijn niet altijd hygienisch. Met nauwsluitende zwemkleding is dit (vaak) niet het geval en daarom is het dragen van strakke zwembroeken volgens veel baden hygiënischer. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke zwembroeken te vinden die goed aansluiten op het lichaam!