Mechanique

Kleding stijlen website

Helmen in verschillende soorten en maten

Een helm is verplicht wanneer je op de scooter zit. Ook op de motor ontkom je niet aan dit veiligheidsmiddel. Zelfs als er een bijrijder is, moet je hier voor een extra helm zorgen. Er zijn verschillende helmen in meerdere prijsklassen te verkrijgen, waardoor de veiligheid altijd gegarandeerd kan worden. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, zolang je maar weet wanneer je jouw helm op het juiste moment gaat vervangen en daarbij ook kijkt naar de verschillende modellen. 

Vervangen na een eerste valpartij

Helmen moeten immers om de zoveel tijd vervangen worden. Niet alleen wanneer je een ongeluk hebt gehad, maar ook wanneer je deze al voor een langere tijd intensief draagt. Er wordt daarom aangeraden om na drie tot vijf jaar vervangen wordt. Er kunnen namelijk altijd slijtages plaatsvinden, zelfs wanneer je nog nooit gevallen bent. Na een valpartij is het ook van belang dat je de helm gaat vervangen. Een val zorgt namelijk voor een hoge impact, waardoor de bescherming verdwijnt voor jouw hoofd. 

Voor ieder budget een geschikte oplossing 

Als laatste moet je de helmen ook opnieuw aanschaffen wanneer je deze op de grond hebt laten vallen. Net als met een valpartij zal de bescherming niet meer voldoende zijn. Door het zekere voor het onzekere te nemen kun je ervoor zorgen dat je altijd goed beschermd op pad gaat. Hiervoor hoef je nooit te veel te betalen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de prijsklassen zorgen ervoor dat je nooit boven jouw budget gaat. Bekijk de mogelijkheden daarom voor jezelf en ga aan de slag.